Vad är Mucopen?

Mucopen är en helt naturlig produkt med endast havtornsolja i en vegetabilisk kapsel. Den innehåller Omega-7 som är bra för huden och torra slemhinnor.

 

Innehåll per

2 kapslar

4 kapslar

Havtornsbärextrakt P86

med vegetabiliska fettsyror

1000 mg

2000 mg

varav mättade fettsyror

344 mg

688 mg

varav enkelomättade fettsyror

560 mg

1120 mg

     varav palmitolein-         vaccensyra

(Omega-7)

380 mg

760 mg

     varav oljesyra (Omega-9)

180 mg

360 mg

varav fleromättade fettsyror

88 mg

176 mg

     varav alfa-linolensyra (Omega-3)

20 mg

40 mg

     varav linolsyra (Omega-6)

68 mg

136 mg

Vitamin A (betakaroten)

800 mcg

1600 mcg

Vitamin E

2 mg*

4 mg**

DRI (Dagligt referensintag)  * DRI 17%  **DRI 34%

Om Mucopen – havtornsolja i kapslar!

Mucopen är havtornsolja i en vegetabilisk kapsel. Havtorn är ett superbär som man använt inom folkmedicin, främst inom olika hud- och slemhinnerelaterade områden, i mer än 1000 år.

​I Mucopen har man använt oljan från fruktköttet i bäret, ett standardiserat havtornsextrakt P86 (Hippophaërhamnoides L). Havtornsbärets fruktkött och frön har en fantastisk och ovanlig sammansättning fettsyror som består av Omega-3, Omega-6, Omega-7 och Omega-9. Här sticker Omega-7 ut som en icke essentiell fettsyra som främst finns i huden och slemhinnorna. Fettsyran bildas normalt i kroppen, till skillnad mot Omega-3 och 6, dock oftast i låga mängder som dessutom verkar minska ytterligare med ålder, stress, hormonella förändringar etc.

Den hälsosamma oljan från havtorn innehåller mer än 100 bioaktiva ämnen inkluderande naturliga fettsyror, flavonoider och karotenoider samt växtsteroler, vitaminer och mineraler. Havtorn innehåller även naturligt vitamin A (betakaroten) och vitamin E där vitamin A  bidrar till att bibehålla slemhinnornas normala funktion samt att bibehålla normal hud. Detta är hälsopåstående ifrån EFSA som är EUs livsmedelsverk. Dessutom innehåller havtorn rikligt med antioxidanter (askorbinsyra, tokoferoler, karotenoider, flavonoider) som skyddar cellerna mot oxidativ stress. Oxidativ stress förekommer naturligt som ett resultat av kemiska reaktioner i kroppen (tex stress, rökning osv.) 

Kroppens slemhinnor och hud spelar en stor och viktig roll för både vårt inre och yttre samt för vårt välbefinnande. Det är viktigt att både slemhinnor och hud är i god kondition för att upprätthålla en skyddande försvarsbarriär samt för att övriga funktioner i kroppens celler, organ och  vävnader ska fungera optimalt. Mucopen stödjer slemhinnorna i ögon, näsa, mun, mage, urinvägar och underliv samt bidrar till en sund hud inifrån.

Mucopen 80 kap

Mucopen 200 kap

Vad gör Mucopen för dig?

För din hud

Mucopen är anti-stress för din hud. Havtornsoljan innehåller vitamin A som gör huden elastisk vilket stärker den både mot solens strålar och vinterns kyla. Den hjälper även till att återfukta huden.

För muntorrhet

Stress är en stor orsak till muntorrhet, som i sin tur kan leda till karies. Muntorrhet är också en av de vanligaste biverkningarna på många mediciner. Och ju äldre vi blir desto torrare slemhinnor får vi och muntorrhet är en av effekterna.

För torra ögon

Idag har vi ofta en torr inomhusmiljö och sitter mycket framför en skärm, detta gör att vi upplever problem med torra ögon. Även när vi blir äldre får vi problem med torra ögon, eftersom slemhinnorna blir torrare ju äldre vi blir.

För intimområden

Många har problem med torra slemhinnor i intimområdena och Mucopen hjälper dig att bevara fuktbalansen. Ju äldre vi blir desto torrare blir våra slemhinnor.